Wijs en Sterk Expositie Tegen Pesten door kinderen voor kinderen

Wijs en Sterk Expositie Tegen Pesten door kinderen voor kinderen

Bibliotheek Haarlem bruist van daadkracht dankzij de nieuwe expositie Wijs en Sterk tegen Pesten. Deze positieve tentoonstelling viert de veerkracht en het doorzettingsvermogen van tien oud-deelnemers van de Wijs en Sterk training. De expositie bevat pakkende teksten die bijdragen aan zelfvertrouwen en moed.

Bij de feestelijke opening -door Wethouder Bas van Leeuwen en de Kinderburgemeester Haarlem- lieten de kinderen hun tips zien en horen voor een volle zaal. Met hun levenslessen en sterke standpunten over pesten inspireerden ze het publiek.

Enkele van hun tips zijn onder andere: “Ik kan anderen niet veranderen, maar wel doen wat goed is voor mij,” en “Ik blijf rustig, want pesters willen je uit de tent lokken en vinden het saai als dat niet lukt.” Daarnaast benadrukten ze dat “iedereen gelijk is,” en dat niemand populairder is dan een ander.

De kinderraad Haarlem bracht ontroering met een gedicht, een dappere rap en een mooi toneelstukje tegen pesten. De middag eindigde op een hoogtepunt met het vrolijke strijdlied “Ik pest niet mee” door Dos Hermanos van het Klokhuis, waarbij de hele zaal harten maakte met hun handen om verbondenheid te vieren.

De expositie met tips van de kinderen tegen pesten is nu te bezichtigen in Bibliotheek Centrum Haarlem, op de jeugdboekenafdeling, tot en met 19 mei. Mis deze kans niet om de moed en positiviteit van deze jonge helden te ervaren. Lees hun tips en handel ernaar want samen staan we sterk tegen pesten.

22-4-2024 20:01