Na de zomervakantie (vanaf start september) zijn er weer 2 plekken vrij voor individuele training

Individuele Trainingen op Maat voor Kinderen

In onze individuele trainingen bieden we maatwerk, waarbij het traject perfect aansluit op de behoeften van jouw kind. Tijdens de weerbaarheidstraining ontdekt je kind op een speelse en praktische manier hoe het voor zichzelf kan opkomen, wat het zelfvertrouwen vergroot. Ouders worden actief betrokken bij de training en krijgen handvatten om thuis verder te oefenen met het geleerde.

Persoonlijke Leerdoelen

Gedurende het traject werkt je kind aan zijn eigen leerwensen. Het programma is niet alleen op maat gemaakt, maar wordt ook continu aangepast aan de ontwikkeling van je kind. Er is volop ruimte om eigen situaties in te brengen en hiermee aan de slag te gaan.

Systeembenadering

Wijs en Sterk begrijpt dat een kind onderdeel is van een groter geheel: het gezin. Daarom betrekken we ook ouders en eventueel leerkrachten (op initiatief van de ouders) bij de training. Zo kunnen jullie je kind stimuleren, motiveren en begeleiden om het geleerde in de praktijk toe te passen. Door inzicht te krijgen in wat je kind leert en hoe je dit het beste kunt ondersteunen, wordt het makkelijker voor je kind. 

Flexibele planning

In het begin van het traject vinden de lessen meestal wekelijks plaats. Naarmate het traject vordert, kan er worden overgestapt op tweewekelijkse lessen, afhankelijk van de voortgang en de wensen van zowel de ouders als de deelnemer zelf.

Werkvormen

Kinderen krijgen spelenderwijs praktische handvatten om Wijs en Sterk met lastige situaties om te gaan. We gebruiken in alle activiteiten de kwaliteiten: Kennis, Voelen, Willen en Doen. 

Zo gaan we o.a. aan de slag met: Lichaamstaal, stemgeluid, omgaan met gevoelens, kwaliteiten (her)ontdekken, helpende gedachtes, aandachtsoefeningen, je eigen mening geven met de ik-boodschap, uit de situatie stappen, sociale vaardigheden en mediaempowerment. 

We oefenenen dit doormiddel van: 

  • Rollenspelen
  • Creatieve opdrachten    
  • Filmpjes 
  • Ontspannings-, visualisatie en ademhalingsoefeningen
  • Helpende gedachtes (RET) 
  • Mediawijsheid opdrachten 
  • Zintuiglijke oefeningen (zoals geuren als hulpbron ontdekken) 
  • Quiz over sociale media 
  • Als-Dan plannen maken
  • Oefen-opdrachten voor thuis

Investering per training van een 1 uur: 65 euro ex btw per uur en inclusief materialen. Individuele training wordt helaas nog niet vergoed door zorgverkeraars.   

Meer informatie? Bel Kim Aukema op 0630002194  of mail kim@wijsensterk.nl 

Wat anderen ouders zeggen over de individuele training:

'T is enorm gegroeid door jou en alle tips, dus heel erg veel dank daarvoor!'

'Ik ben enorm dankbaar voor de coaching en ik ben blij dat M ook weet wat hij moet doen als hij overvallen wordt door paniek.'

'F is zoveel zekerder geworden, we zien dat ze veel meer voor haar eigen belangen opkomt en met de jongeren omgaat die goed zijn voor haar'  

Dank Kim, hij weet veel beter hoe die met zijn gevoel om kan gaan en is er zo trots op, ook wij hebben veel geleerd van deze begeleiding'