Het gaat er niet om wat je allemaal weet. Het gaat erom wat je allemaal deelt :)

Het gaat er niet om wat je allemaal weet. Het gaat erom wat je allemaal deelt :)

Dr. Tessa Kaufman gaf ons een interactieve online-presentatie over haar onderzoek naar chronische slachtoffers van pesten. Hiermee is ze afgelopen jaar veel in het nieuws geweest.

Naast antipest-programmaโ€™s die voor sommige kinderen goed werken is er voor de groep -chronische slachtoffers- veel meer maatwerk nodig. Wat zijn verklaringen, gevolgen en mogelijke oplossingen? Door deze vragen kwam er discussie, uitwisseling van ervaringen met elkaar en zijn er ideeรซn ontstaan om nog meer te betekenen voor chronische slachtoffers van pesten.

Tessa benadrukt verder dat het betrekken van ouders bij antipest-programmaโ€™s belangrijk is. Ze gaf aan dat de Sta Sterk-training al veel van deze aspecten bevat.
Trots knikte ik bevestigend JA achter mijn computer. De Sta Sterk training werkt ook goed naast een schoolbreed antipest-programma. Zo krijgt het kind meer individuele aandacht.

Bedankt Stichting Omgaan met Pesten voor deze inspirerende online training! Zo vinden we telkens weer nieuwe manieren en blijven we ons ontwikkelen om pesten te voorkomen en aan te pakken ๐Ÿ’ช๐Ÿป

1-11-2020 20:25