Terugblik meivakantie Wijs en Sterk-Kamp: โ€˜Wat een waardevolle weekโ€™ ๐Ÿงก

Terugblik meivakantie Wijs en Sterk-Kamp: โ€˜Wat een waardevolle weekโ€™ ๐Ÿงก

In de meivakantie heb ik met Minette een mooie groep kinderen ontvangen op Fort penningsveer. Wat hebben we veel lol gemaakt en gelachen met deze kanjers.

Alles stond in het teken van Sterk Staan: je grenzen aan geven, op een fijne manier met elkaar omgaan, problemen oplossen en vooral blij kunnen zijn met wie je bent.

Met rollenspellen ontdekte ze o.a. hoe je sterk en rustig je eigen mening kunt geven, een praatje kan maken, omgaan met buitensluiten en hoe je hulp kunt vragen. Ook is er goed geoefend met helpende gedachtes en complimenten.

De tools van de training konden ze meteen toepassen. Op het kamp gebeurd er veel en met de speelse groepsoefeningen is het geven en nemen. Dat ging met de dag beter en we zagen de kinderen opbloeien ๐Ÿ˜Š

De laatste dag was met een lach en traan, want het kamp was afgelopen. Bij de certificaten uitreiking had ik per kind een persoonlijke, korte speech met aanmoedigende woorden, want stuk voor stuk zijn het mooie, lieve kinderen met ieder zijn eigen geweldige kwaliteiten.

Dos Hermanos van Klokhuis sloot het kamp feestelijk af met het lied: Ik pest niet mee!

De kinderen wisselde nummers uit en gingen vele vriendschappen rijker naar huis ๐Ÿงก Daar doe ik het voor ๐Ÿ˜ƒ

21-5-2021 09:32