Workshop tegen Cyberpesten met WeS en Finn!

𝗣𝗼𝘄𝗲𝗿𝗱𝘂𝗼 𝗪𝗲𝗦 𝗲𝗻 𝗙𝗶𝗻𝗻 𝗶𝗻 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗱 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗰𝘆𝗯𝗲𝗿𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻:

Kinderen weerbaar en zelfverzekerd maken! 📱💪🏻💛

Maak kennis met Finn (van Reuzado ICT Services ) het cyber-vriendje van WeS. Finn is een robot die kinderen online in hun eigen kracht zet.

𝗪𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗰𝘆𝗯𝗲𝗿𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻

Met toneel, stellingen en filmpjes maken we cyberpesten bespreekbaar, voelbaar en zichtbaar. Zo ontstaan gesprekken over: pesten in groepsapps, foto's verspreiden, chatten met vreemden en over strafbaarheid van cyberpesten.

Veel kinderen hebben online weleens iets naars meegemaakt, gezien of gehoord. Vraag is: Hoe los je het op? Zeg je niks? Laat je het gebeuren? Wie kan je helpen?

Samen komen we tot oplossingen op vele vraagstukken en gaan we brainstormen over groepsafspraken. Hoe houden wij het samen fijn online? Tijdens de brainstormsessie wordt de klas verrast met de echte Finn in de klas  🎉

Finn geeft de kinderen de motivatie om goede afspraken te maken. De docent schrijft de afspraken op een poster die een mooie plek in de klas krijgt .Om de resultaten van de workshop in gedachte te houden krijgen de kinderen tastbare herinneringen!Zo blijven ze het belang van opkomen voor jezelf en voor een ander inzien en weten ze waar ze terecht kunnen mocht het toch misgaan.

Onze missie gaat het hele jaar door. Kinderen in hun eigen kracht zetten 💛

𝗪𝗶𝗹 𝗷𝗶𝗷 𝗙𝗶𝗻𝗻 𝗲𝗻 𝗪𝗲𝗦 𝗼𝗽 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹 𝗼𝗳 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗹𝗮𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗸𝗶𝗻𝗱Neem dan contact op met voor de mogelijkheden.

Deze workshop is powered by Reuzado.

Wijs en Sterk is in het bezit van Het Nationale Keurmerk Mediawijsheid.

Dit keurmerk geeft aan dat Wijs en Sterk het belang van de ontwikkeling van mediawijsheid bij jeugd onderkent en dit in het beleid heeft opgenomen. Kim Aukema heeft de Nationale Opleiding MediaCoach succesvol afgerond en neemt elk jaar deel aan het terugkomprogramma.

Workshop cyberpesten op school Workshop cyberpesten op school
Mascotte Finn het vriendje van WeS komt langs!